VOI SUNTEŢI OAMENI SAU PIAZĂ REA?

Şi rând pe rând, la Cotroceni, ies de la consultări. Se aşează în faţa microfonului cu aceleaşi feţe pe care ni le arată de ani buni. Niciun muşchi nu li se mişcă altfel, nicio vorbă nerostită până acum nu le apare în discurs. Sunt tot ei. Lupii care nici măcar nu se sinchisesc să-şi pună blană de oaie.

N-au înţeles nimic şi li se văd în ochi rotiţele care se învârt să facă socoteli meschine: portofolii, influenţă, servicii contra servicii, contracte, înţelegeri… Îi las să se simtă mari pe ecrane de televizoare. Îmi întorc privirea la monitor: curg fotografiile şi poveştile celor 14 rămaşi fără suflare în ultimele 3 zile. Oameni de vârsta mea, unii supravieţuind din 2 joburi, niciunul în domeniul pentru care-i pregătise facultatea, că acolo nu aveau loc, fotografii cu zâmbete largi, din vacanţă, prieteni, întâmplări hazlii, vise… E atâta durere şi atâta frustrare!
“…varianta unui cabinet tehnocrat…. şi PSD-ul l-a dat afară….preşedintele a spus că e o variantă rezonabilă…” aud frânturi şi nici scârbă nu mai simt. Aleg să-mi fie milă de cei care nu pricep că pleacă tot între patru scânduri şi că n-au chiar nimic de lăsat în urmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *