TUPEUL LUI OPREA VINE DE LA NOI

Fiecare dintre noi e făcut dintr-un aluat anume, care explică multe din acţiunile noastre, din felul nostru de a interacţiona cu ceilalţi, de a-i privi pe cei care, vremelnic, sunt subalternii noştri, colegii noştri sau pur şi simplu cei pentru care lucrăm. E fie aluatul curajului, al generozităţii, al creativităţii, fie cel al tupeului, oportunismului sau al grandomaniei.
Astăzi, generalul doctor Gabriel Oprea, a ieşit să spună public cum vede acuzaţiile pe care i le aduce DNA. Discursul, probabil, l-aţi auzit deja. Să ne uităm, însă, la detalii. În blue jeans, cu o cămaşă descheiată la guler, încercând să pară relaxat, dar uşor nervos, Gabriel Oprea vorbeşte cu cei care au venit să-i stea alături când dă explicaţii pentru lucruri pe care le-a făcut, cum ar spune un contemporan de-ai noştri, pe persoană fizică. Să ne uităm cum domnul general doctor se adresează unei femei:

Nu te rog, nu sărut mâna, nu mulţumesc… L-a taxat doamna pentru lipsa de respect, politeţe şi decenţă? Nici pomeneală. I-a permis…

Să ne uităm cum îl priveşte şi i se adresează lui Ilie Năstase (găsiţi singuri explicaţii pentru prezenţa lui Ilie Năstase în asemenea context):

Bogdan Gigină avea 28 de ani. Atât. Stupid, revoltător, nedrept i s-a oprit firul vieţii la o vârstă la care mulţi dintre noi abia încep să trăiască pe deplin. Era 30 octombrie 2015, ploua cu găleata şi el s-a urcat pe motocicletă pentru ca şeful lui cel mare, Gabriel Oprea, să meargă mai repede într-un oraş în care noi muritorii de rând abia ne târâm de la un semafor sau altul. Ştia că e abuziv şi periculos ce i se cere? Probabil că da. Dar, şi-a ţinut gura închisă. Cum facem toţi. Avea facturi de plătit, o viaţă de trăit şi se simţea probabil ca o rotiţă mică-mică într-un mecanism care se va mişca la fel şi după ce el ar fi fost scuipat ca o măsea stricată dacă ar fi spus ceva. Prea mic, prea tânăr şi prea singur.

Vă întrebaţi ce-l recomandă pe Gabriel Oprea să fie doctor, general, beneficiar de nenumărate coloane oficiale? Nu-i trebuie recomandări sau calităţi. I s-a permis. Noi toţi le-am permis unor Oprea mai mari sau mai mici să existe, să se caţere în funcţii, să facă şi să desfacă acele combinaţii care ne încurcă viaţa. Suntem fix în punctul în care am permis să ajungem.

1 Comment for “TUPEUL LUI OPREA VINE DE LA NOI”

Țiți Șelaru zis ”BUNUL”

says:

Normal că vine de la noi, el și toată șleahta de escroci și infractori sunt numai și numai creația noastră! Datorită pasivității și nepăsării noastre imbecile au ajuns ca să transforme Țara într-un maidan plin de gunoaie care fermentează. Cine putea să fie lângă Oprea dacă nu Onțanu, poreclit Generalul Cancioc ori Ilie Năstase care speră ca la uniforma de general cu care l-au cadorisit să-i dăruiască și un baston de mareșal însă din cauciuc pentru a-l putea utiliza și ca succesor în diferite vizite de curtoazie! Se spune că în viitorul apropiat se preconizează ca, în semn de înalt respect, pe fiecare WC ecologic instalat pe străzi să fie lipită fotografia câte unui general băsescian ori de-al lui Oprea. Îmi imaginez ce afluență de simpatizanți se va înregistra datorită stimulării purgației de acele chipuri atât de îndrăgite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *