SUNTEM ROBOŢI CU ALIMENTARE DIN SURSĂ UNICĂ

Ne-am transformat în roboţi. Închişi într-o cutie bine antifonată ca strigătele de revoltă şi disperare să nu se mai audă. Nu ne mai trăim emoţiile şi refuzăm să gândim cu mintea noastră. Ne-am împărţit în tabere – ei şi noi- şi credem doar ceea ce primim din sursa pe care deja am creditat-o. Sursă unică la care ne-am cuplat din prea multă lene socială, morală şi intelectuală. Nu mai există nuanţe, ne construim opinii mai mult pe simpatii şi-am aruncat de multă vreme respectul, decenţa, logica şi bunul simţ la groapa comună.
Nu mai vedem cu ochii noştri. Privim ceea ce ni se arată. Ne încolonăm la semnale ciudate în spatele unor personaje, nu în spatele unor idei.
Suntem, însă, roboţi comozi. Executăm mecanic doar operaţiuni de supravieţuire. În lipsa instinctelor, fără prea multe butoane de comadă, nu mai suntem în stare să luptăm.
Ne-a mai rămas, totuşi, un simţ. Unul singur, care se ascute de la sine în rutina zilnică: scârba. Suntem roboţi care încep să urască din toate circuitele tot ce zace în afara cutiei antifonate.
Ne trezim şi noi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *