SORIN OPRESCU DESPRE POLITICĂ ŞI CANDIDATURA LA COTROCENI

Sorin Oprescu e eternul candidat-surpriză înainte de alegerile prezidenţiale din ultimii ani. Cu doar câteva ore înainte să fie reţinut, ulterior arestat, admitea că i-ar plăcea să alerge în cursa pentru Cotroceni. În anumite condiţii. Dar, cum spune deja celebra vorbă prezidenţială: ghinion. I-au ieşit procurorii în drum la ceas de seară. Povestea lui Sorin Oprescu e un scenariu care se repetă. A vrut să fie chirurg – şi-ar fi luat lovituri cu bisturiul peste degete de la cei deja bătrâni în meserie, a vrut să fie profesor – a trecut prin morişca unui sistem care laudă mai puţin performanţa şi creditează înainte obedienţa şi relaţiile, a vrut să fie primar – i-au făcut surprize taman colegii de partid. A ajuns unde a ajuns şi pentru că tatăl său a fost în vârful ierarhiei Securităţii comuniste, spun multe voci de pe margine şi, ulterior, a tot avansat sub aripa protectoare a lui Ion Iliescu. Bărbăteşte, n-a negat niciodată că e fiul tatălui său. În timpul înregistrării, nu s-a dezis de tatăl său, i-a mulţumit că l-a educat pe el şi că i-a crescut băiatul.
Traiectoria asta, care îţi arată că ştie exact pe ce planetă se află, faptul că vorbim despre un om care a citit la viaţa lui mai mult de o carte, sunt lucruri care te fac să te întrebi: ce se întâmplă în mintea unui om care se simte capabil să conducă o ţară de s-ar preta la şobolănii pe bani publici şi ar umbla noaptea prin oraş cu bani în buzunare pe care scrie mită… Ce se poate întâmpla în capul lui să ajungă să târască în noroi, prin gesturi sinistre, o biografie de roman?

1 Comment for “SORIN OPRESCU DESPRE POLITICĂ ŞI CANDIDATURA LA COTROCENI”

Stroie Florenta Catalina

says:

Sorin Oprescu e singura persoana care ar putea sa readuca aceasta tara la standarde europene daca si-ar propune sa candideze la Presedintie!
In haloul subconstientului acestui popor, de ani buni de zile, s-a format ideea de a vota pe cine e mai tare in clanta, unul ca Basescu, celebru deja prin sloganul Sa traiti bine!
De la o vreme incoace, mai nou, Boborul s-a orientat catre tipul candidatului care tace si le face: Klaus Iohannis!
Sorin Oprescu este genul acela ce incomodeaza: prin fapte, cuvinte, decenta, etica si personalitatea sa. Dar poporul, masa de votanti, nu poate agrea acest tip de presedinte! Poporului, maselor le plac indivizii de tipul Base, Klaus, indivizi fara cea mai mica urma de coloana vertebrala, avizi de bani, putere, ale caror priviri stralucesc la vederea pumnului de arginti.
Ideea este ca Oprescu daca ar candida si daca acest popor ar fi intr-adevar luminat la minte, ar putea pune la punct lucrurile in ceasta tara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *