LĂSAŢI COPIII SĂ VINĂ LA GUVERNARE!

Copiii sunt sinceri. Chiar şi în România, ţara în care vin pe lume în maternităţi în care se mai dă şpagă, se mai „ciupesc” contracte şi se mai angajează pe pile.

Doi puşti de grădiniţă au încercat să le povestească, zile la rând, părinţilor că sunt agresaţi de cea plătită să-i educe. Adulţii n-au vrut să-i asculte. Acum, după ce presa e plină de imagini şi declaraţii care confirmă abuzul, părinţii se simt vinovaţi că nu şi-au ascultat piticii. I-au înţeles abia în momentul în care au văzut imagini clare care arătau cum copiii sunt bruscaţi, loviţi şi agresaţi verbal.

„Am greşit şi acum vom merge până în pânzele albe pentru ca această femeie (n.r. directoarea de grădiniţă, acuzată de abuz) să nu se mai atingă niciodată de un copil.”, spune tatăl a doi copii abuzaţi în ceea ce se numeşte, deşi fără acte şi avize oficiale, grădiniţă privată.
Şi adulţii de lângă tatăl care a descoperit oroarea reacţionează. Bagă capul în nisip ca struţii şi mai apucă să spună doar că e normal ce face directoarea. Na, copiii sunt obraznici, merită disciplinaţi niţel. Şi se întorc în casele lor mulţumiţi că plătesc 1.100 de lei pe lună pentru ca puştiul lor să fie lovit şi agresat verbal într-o grădiniţă care n-are avize, pe care nici măcar n-au verificat-o cu o banală căutare pe site-ul ISMB, şi le explică puilor de oameni pe care-i formează ca adulţi că e normal să taci când eşti pleznit, să ascunzi adevărul ca să nu superi pe nimeni, să te complaci în situaţii aberante dacă dai impresia vecinilor că o duci bine, îţi permiţi ceea ce nu visează sărăntocii.
E o poveste reală de azi, din inima Bucureştilor. Una tristă, cu o concluzie simplă: lăsaţi copiii să vină la guvernare, măcar ei ar spune adevărul şi când doare, indiferent de consecinţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *